MEET THE TEAM!

Wij van Stufken-buitenruimte zijn volledig één geworden met het digitale tijdperk. Met de nieuwste technologieën op het gebied van GPS, CAD, Adobe, 3D, Render en VR software kunnen wij een totaalproject inventariseren, ontwerpen, calculeren, organiseren en realiseren. 

Dit maakt ons uniek in ons vak en daar staan wij met trots achter. Daarom stellen wij ons graag even voor.

Dit is Bertus Stufken.  

Bertus is de drijf achter Stufken-buitenruimte. In 2007 is hij deze onderneming gestart. Hij neemt de rol als leider graag op zich, hierdoor fungeert hij vooral bij het leiden en organiseren van projecten en met opdrachtgevers in gesprek gaan. En bovenal is hij een gedreven ondernemer en vormgever. 

Bertus vervult deze rol omdat hij altijd al interesse heeft gehad in nieuwe ontwikkelingen. In de loop van 2018 heeft hij de keuze gemaakt om een geheel nieuw innovatief en unieke stap te maken die totaal nog niet bekend is maar hij het volste vertrouwen in heeft. Een product te bewerkstelligen welke staat voor de toekomst waar we de L.A.T. (Landschap Architectuur Transitie) hoog hebben. Om in een totaalbeeld een landschapsplan in te tekenen waar bewoning mogelijk wordt zonder groen in te leveren, echter meer groen bij te plaatsen en aan de meest mogelijk haalbare CO2-reductie te voldoen. Kortom een gezonde, duurzame en natuurlijke leefomgeving te creëren voor de generatie na ons. Maar met name dat dit de toekomst is wat mensen beweegt, en dat een deel van de mensen dit tegenwoordig nodig hebben, om geheel te ontzorgen. Inclusief een “Echt “en juist visueel beeld van datgene wat ze vragen in de buitenruimte. 

Zijn passie is dan ook om het meest unieke idee te bedenken voor de opdrachtgever, en dat met onze mensen te delen die daar goed in zijn om te vertalen op de manier wat de opdrachtgever graag ziet, in welke vorm dan ook. Zijn motto is dan ook “veelzijdig sterk”. En zijn bevindingen… waanzinnig en fantastisch… Het is voor Bertus een hele opgave om op een normale, rustige manier uit te leggen/beelden wat hij in zijn hoofd heeft. En dat wij een team hebben die dat begrijpt en op de juiste manier in beeld kunnen brengen.

Dit is Christien Stufken. 

Christien is al ruim 20 jaar de partner van Bertus en de drijvende kracht achter de onderneming Stufken-buitenruimte. Naast dat ze samen 3 mooie dochters hebben doet zij achter de schermen de gehele financiële administratie, resterende boekhouding en het netjes uitwerken van offertes, opdrachtbevestigingen en alle bijkomende randverschijnselen.

Dit organiseert zij in gemiddeld 3 dagen per week.  Zij houd zich bezig in haar resterende tijd met de gehele huishouding en onderhoud zij hun mooie buitenruimte met al haar mooie bloemen en creaties. En wonend op het platteland hebben ze met het hele gezin ook nog hun dieren waar ze met z’n allen van genieten.

Ik ben (zo spreekt zij) in 2007 bij de oprichting van het bedrijf net nadat onze oudste dochter geboren was geheel thuis gekomen om een goede basis voor thuis te zijn naast een man die dan ook met volle overgave z’n passie kan uitvoeren, en hem te ondersteunen in alles wat bij de onderneming komt kijken. Ik kom uit een ondernemersgezin dus dit is voor mij niet vreemd om als vrouw achter je man te staan in de onderneming. Mijn hobby’s zijn onze mooie Brahma kippen, onze 3 Labrador honden en 1 boerenfox waar we al een paar nestjes van hebben gehad. Ook vind ik creatief bezig zijn, koken en bakken, interieuradvies voor wie dat vraagt ook erg leuk om te doen. De bloemen in de tuin zijn mijn passie zodat ik als ik een bosje op tafel wil, even door de tuin heen loop en zelf een bosje kan plukken. Ook ben ik erg betrokken op de basisschool van onze kinderen voor diverse activiteiten. Kortom altijd lekker bezig.

Onze onderneming is de afgelopen 2 jaar erg veranderd van de complete aanleg van tuinen etc, naar een onderneming wat zich veel meer zou gaan richten op de digitale wereld om zo de klant te kunnen voorzien van een goed advies, prachtig ontwerp en de klant op de meest duidelijke manier ontzorgen door exacte visualisatie, en zelfs in de aanvraag van vergunningen te voorzien bij gemeenten. Voor mij is er dus een hoop veranderd als werkzaamheden en als team. Waar ik eerst alleen op kantoor zat, delen we nu het kantoor met 3 anderen mensen, dit is wel even wennen in het begin. Alles is in een zeer snel tempo veranderd, dit hadden we niet voorzien dat het zo snel zou gaan. Ik ben trots op onze onderneming dat dit zich zo heeft ontwikkeld. Samen met ons team, dat bestaat uit jonge enthousiaste mensen. Het is fijn om met mensen te werken, met verschillende visies en kunde op kantoor.

Dit is Stefano Jansen. 

Stefano bekleed de functie van assistent-projectleider. Hij staat Bertus bij in het organiseren en leiden van de projecten. Stefano heeft de GPS (Global Positioning System) maatvoering onder zijn hoede. Met ons GPS-systeem meet hij bij het desbetreffende project alle XYZ-coördinaten. Alle data verwerkt hij in ons CAD-programma. Vanuit die data maakt hij een rapportage als basis voor het ontwerp en de uiteindelijke uitvoering. Met de coördinaten en het ontwerp maakt hij een GPS-machine bestand waardoor een GPS gestuurde machine het ontwerp werkelijkheid maakt.

Tevens maakt hij vanuit alle verzamelde data en de basis vanuit het 3D GPS model de 3D opgewerkte visualisatie afbeeldingen, video’s, VR en AR beelden.

Stefano heeft voor deze functies gekozen omdat hij graag persoonlijk wil ontwikkelen in digitale ontwerpen en projectleiderschap. Het meest waardevolle aan zijn functie vindt hij dat hij klanten totaal kan ontzorgen bij hun projecten. Sinds maart 2020 behoort hij bij tot dit erg gezellig, leuk en jong team dat vol met potentie zit.   

Kortom, zijn wij een klein en hecht team maar toch een unieke speler in de markt.

Stufken-buitenruimte AANGENAAM!!

Landschapsontwerp, projectmanagement, 2D-3D ontwerp/visualisatie

Bekijk hier onze bedrijfsvideo