Ontwerp

Maak kennis, overleg en creëer de toekomst!

 Wij zijn de landschapsontwikkelaar voor de leefomgeving waar we wonen, werken en recreëren. De buitenruimte is een belangrijk onderdeel bij een woning of ontwikkeling. Daar hoort een goed doordacht ontwerp bij, welke aansluit bij de eisen, wensen, omgeving en toekomstvisie.

Bij het opstellen van een programma van eisen (P.v.E.) worden alle eisen en wensen besproken, hierdoor kunnen wij bij het ontwerp de eisen en wensen van de opdrachtgever(s), gemeente en andere betrokkenen bundelen en weten die voort te laten vloeien in een harmonisch geheel.

Onze onderscheidende factor is onze praktische ervaring, wat is er mogelijk, wat is realistisch en wat is “out of the box” haalbaar? Wij leggen geen focus op een bepaalde grootte van buitenruimte, iedere buitenruimte is uniek en staan graag iedereen te woord.

 

3D visualisatie

Zie, Beleef, Ervaar!

Vooraf kunnen zien hoe het ontwerp er in het echt uit gaat zien? Dat kan! Met onze software kunnen wij het gemaakte 2D ontwerp levensecht visueel maken. Deze mogelijkheid is tevens een extra overtuigingsmiddel bij vergunningstrajecten en bestemmingsplan wijzigingen en biedt zich in meerdere formaten aan, in afbeeldingen en video’s maar ook in Virtual Reality (VR). Met een VR bril kan er virtueel door het 3D gemodelleerde plangebied gewandeld worden.

Ook werken wij met Augmented Reality (AR). Met deze techniek kun je met je smartphone of tablet rondkijken in een 360 graden beeld! Door deze technieken wordt de beleving opgewaardeerd naar ervaring. 

Wilt u meer beelden zien? op de ‘projecten’ pagina staan nog veel meer visualisaties! 

GPS maatvoering

Een toegevoegde waarde!

Een duimstok, rolmaat en hoogtelaser zijn compleet overbodig geworden bij het toepassen van GPS maatvoering. Eerst meten wij het plangebied in. Op een geheugenkaart slaat de tablet met een satelliet ontvangstbol alle lengte- breedte- en hoogtematen op, op het exacte coördinaat op de aardbol. Dit wordt automatisch doorgestuurd naar onze cloudopslag op kantoor. Na een ontwerp getekend of ontvangen te hebben kunnen wij deze digitaal verwerken om het ontwerp op de centimeter nauwkeurig uit te zetten op locatie.

Ook kunnen wij bij GPS gestuurde machines een 3D model inladen waardoor uitzetten met piketpaaltjes en touwtjes niet meer nodig is. De machine heeft dan de intelligentie in het systeem staan en kan de machinist het model volgen, zelfstandig uitvoeren en totaal realiseren. Deze innovatieve techniek die wij onder 1 dak bewerkstelligen behaalt daarmee een hoge efficiëntie.

Projectbegeleiding

Omdat je voor hulp niet ver hoeft te zoeken!

Waar is de start van een project? Wat zijn de mogelijkheden om iets dergelijks te realiseren? Is er een vergunning nodig? Wat gaat iets kosten? Is het marktconform wat gerekend kan worden door een aannemer? Is het rendabel om een bestek te maken ten behoeve van een helder en duidelijk totaal overzicht met betrekking tot materialen en kosten? Wat zijn de garanties? Besteed u alles uit in 1 opdracht of heeft u liever zelf de keuze uit diverse partijen? Dergelijke vraagstukken die op u af komen als er in een project aan- of uitbesteed gaat worden. En wij kunnen u daarbij helpen! 

Onze onderscheidende factor is dat wij intensief begaan zijn met onze opdrachten en waarbij wij voor efficiëntie gaan. Door onze innovaties, kennis en kunde toe te passen kunnen wij u bijstaan in alle opties.

Wij kunnen het verzorgen, om u te ontzorgen. Wij ondernemen verantwoord met de kennis van het verleden, onze veelzijdigheid aan contacten, ambitie, innoverend en duurzaam. 

Meer informatie over wat wij doen en voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op!